Eten & Drinken

Net als iedere ouder wilt u ook dat uw kind uitgroeit tot een gezonde volwassene die lekker in zijn of haar vel zit. De beste basis hiervoor is een gezonde leefstijl. Hoe kunt u uw kind gezonde leefgewoontes aanleren?

Door de enorme hoeveelheid informatie van alle kanten en de overvloed aan keuzes in de supermarkt, is soms niet meer te overzien waar je als ouder en/of verzorger op dit gebied goed aan doet. Om hier wat meer duidelijkheid aan te geven, gebruiken wij als school hiervoor de richtlijnen van de GGD. Zij leggen de nadruk op het beperken van het aantal eet- en drinkmomenten per dag tot maximaal 7 keer.

Naast de drie hoofdmaaltijden kan er nog maximaal 4 keer per dag tussendoor iets gegeten of gedronken worden. Dat is beter voor de gezondheid en het gebit.

Wat geef ik mijn kind mee als tussendoortje naar school?

Iedere ochtend mogen de kinderen iets eten en drinken in de pauze.

Om 10:00 uur eten we groente/fruit en drinken we alleen water.  Dit is een groot succes en alle kinderen doen mee. 

Lunch

Tijdens de lunch eten we brood, evt. met groente/fruit en drinken. Tijdens de lunch wordt er geen koekjes of snoep gegeten.

Trakteren

Er hoeft niet altijd gekozen te worden voor een traktatie waar helemaal geen suiker in zit, maar let wel op de plakkerigheid en de hoeveelheid. Het alternatief voor snoep is vaak kaas, worst of chips. Dit bevat echter veel vet, wat natuurlijk ook niet goed is voor de gezondheid.

Hieronder een aantal adviezen t.a.v. traktaties:

  • Zorg dat de traktatie niet te groot of teveel is.
  • Kies bij voorkeur een gezonde traktatie (www.gezondtrakteren.nl)
  • Denk ook eens aan niet-eetbare traktaties.
  • Geef de leerkrachten dezelfde traktaties als de kinderen. (Dat willen we echt heel graag!)
  • Snoep en chocola willen we echt niet, dit wordt niet in de klas uitgedeeld, maar gaat aan het eind van de dag met de kinderen mee naar huis.